Hírek

Luxusjachtok hódítják el a Balatont, a kis vitorlások kiszorulnak

2021. jan. 23.

A luxuskategóriás vitorlások forgalmazóinak a koronavírus-járvány ellenére sem lehetett rossz évük a 2020-as: a gazdag magyarok körében óriási divat, sőt sok esetben presztízskérdés, hogy meglegyen a saját hajó a Balatonon. A méregdrága, 12-15 méteres jachtok terjedése viszont drasztikusan átalakíthatja a tó vitorlás társadalmát. A hagyományos balatoni vitorlások tulajdonosai közül sokan már meg is tapasztalhatták, hogy átcsúsztak a nem kívánatos kategóriába... - irja a 24.hu riportja.

Balaton mellé raknának szemetet: A kormányhivatal engedélyezte, az államtitkár szerint ezt nem lehet

2021. jan. 20.

... az N1TV riportja:

Vajon ilyesmi vár-e a rendesi kikötőre is a háttérben?

2020. dec. 11.

Keszthely Balaton parti részein a szállodák viszont évek óta be vannak zárva. A kemping területére pedig lakóparkot álmodtak meg, ami heves ellenérzéseket szült. - A Telex tényfeltáró riportja egy gigalakóparkról a Balaton partján.

Tényleg gajra vágják a Káli-medencét?

2020. dec. 1.

Sittlerakóhelyet engedélyezett a Kormányhivatal környezeti hatásvizsgálat nélkül - a Napi.hu cikke egy potenciális környezeti katasztrófáról az ország egyik legnépszerűbb és legmenőbbnek tartott kirándulóhelyén, a balaton-felvidéki Káli-medencében.

Újabb strandok szépülnek meg nyárra a Balatonnál

2020. nov. 30.

Rendesnek, mint közvetlen Balaton-parti falunak, vajon miért nincs saját strandja? - merül fel a jogos kérdés! Pár évtizede pedig még létezett itt saját strand stéggel, csónakkikötővel. A likeBalaton.hu cikkéből megtudhatja, vajon legalább Pálköve közte van-e a hamarosan megújuló környékbeli fürdőhelyek között. Ha érdekli, kattintson ide

Ketyeg az ökológiai bomba?

2020. nov. 27.

Sittlerakással kezelik a tájsebet a Balaton-felvidék szívében - A Balatontipp tényfeltáró riportja egy lehetséges és súlyos környezeti katasztrófáról Balatonrendesen.

brendes-kobanya.jpg

BRTE NAV adószám

2020. nov. 27.

Egyesületünk adószáma: 19287252-1-19.

OBH regisztráció

2020. nov. 19.

Az OBH Veszprémi Tövényszéke végzése értelmében Egyesületünk 19-02-0003942 számon bírósági nyilvántartásba vétetett.

Rendesi Habsburg kataszteri térkép 1858-ból

2020. okt. 25.

További részletekért kattintson a mapire.eu weboldalra.

Rendes-1858.png

Gyönyörű őszi reggel a kikötőben

2020. okt. 20.

Ezért is érdemes korán kimenni...

20201020_kikoto_lowres

Régi térkép Rendesről

2020. okt. 19.

Ha jobban be szeretne nagyitani a térképre részletekért, azt megteheti a mapire.eu weboldalon.

Rendes-regen.png

Új Weboldalunk

2020. okt. 17.

Megindult Egyesületünk új weboldala. Üdvözöjük a BRTE weboldalán! Lapozgasson körbe és kérjük jelezze ha az oldallal kapcsolatos megjegyzése, észrevétele vagy javaslata van.

Titokban épített balatoni kikötő, ami a Vízügy szerint csak beállóhely

2020. aug. 19.

A korábbi ígéretek ellenére megkezdődött az györöki ipari kikötő építése a Szent Mihály-domb mellett. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerintük azonban ez csak egy beállóhely. - A Balatontipp tényfeltáró riportja hogy hogyan építsünk fű alatt beállóhelyet mely valójában kikötőnek néz ki.

gyorok-iparikikoto.jpg